Share

Tangarine in Kerktheater Hemels Twisk

TWISK – Het Nederlandse singer-songwriter duo Tangarine bestaat uit de identieke tweelingbroers Arnout en Sander Brinks. Het beste folkduo van Nederland. Met hun onberispelijke stemmen en unieke uitstraling zijn ze een graag geziene gast op de Nederlandse podia. De samenzang is van grote klasse. Dompel je onder in de wereld van Tangarine met aanstekelijke songs.

 Het Nederlandse singer-songwriter duo Tangarine bestaat uit de identieke tweelingbroers Arnout en Sander Brinks. In 2019 besloten Arnout en Sander om een pauze te nemen en zich te focussen op het schrijven van nieuwe songs. Samen met producer Gordon Groothedde (Krezip, Haevn en Matt Simons), hebben ze een aantal nieuwe tracks opgenomen, gekenmerkt door hun unieke geluid, warme harmonieën en krachtige melodieën.

Ook thema’s en teksten veranderden. Arnout legt uit: ‘De levens van Sander en ik lijken al jaren erg op elkaar, tot drie jaar geleden. Sander werd vader, terwijl mijn ex en ik uit elkaar gingen. Onze parallelle levens namen een andere wending en we hadden andere dingen aan ons hoofd. Deze verschillende ervaringen hoor je terug in onze nieuwe nummers.’ Sander vult aan: ‘Een tweeling zijn is makkelijk en moeilijk tegelijk. Het voelde alsof we onszelf opnieuw moesten uitvinden en het deed ons beseffen dat we erg op elkaar lijken maar toch zo verschillend zijn. Wel is één ding zeker, onze band als tweelingbroers en songwriters is alleen maar sterker geworden. Het heeft ons zowel persoonlijk als muziekaal hervormd.’

In 2014 kreeg Tangarine nationale bekendheid als huisband van De Wereld Draait Door en veroverde de harten van de tv-kijkers. De broers reisden langs vrijwel ieder poppodium in Nederland en speelden op festivals als Lowlands, Haldern Pop en Into The Great Wide Open. In de jaren erna richtte Tangarine zich op concerten in het theater.

Tevens werden Arnout en Sander door Esquire uitgeroepen tot de best geklede artiest. Naast de release van de onlangs verschenen EP ‘Y O U’ zal Tangarine dit jaar nog veel meer nieuwe muziek uitbrengen.

Ticket typePrijsBestellen
Tangarine€21,50Ticket bestellen

Totaal aantal keren gelezen: 78 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 1 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen