Streekvervoer gaat weer staken, woensdag en vrijdag geen streekbussen.

WEST-FRIESLAND – Het was na de laatste staking die 5 dagen duurde al aangegeven, als de werkgevers niet akkoord zouden gaan met de eis van de vakbonden voor een salarisverhoging van 16,9% dan zouden er weer nieuwe stakingen komen. Aankomende woensdag en vrijdag zal daarom het streekvervoer weer plat liggen. Marijn van der Gaag van de vakbond FNV Streekvervoer laat weten dat het personeel het zat is en er na deze twee dagen nog meer stakingen opkomst zijn.

Van der Gaag: “Het is simpel wat wij willen voor het personeel van de OV-bedrijven, hoger salaris, minder hoge werkdruk, en verruiming van de rittijden,‘ als hier niet aan wordt voldaan dan is langdurige stakingen de enige oplossing

Een opvallend eis is de loonsverhoging, de FNV eist dat deze mee stijgt met de inflatie, maar waar de inflatie vorig jaar nog boven de 10% was, is deze reeds gedaald naar rond de 6 á 7%, iets waar de werkgevers ook op wijzen. Deze laten ook weten dat meer loon er simpelweg niet inzit, een hoger salaris resulteert in een duurder kaartje voor de gebruikers van het streekvervoer.

Het CNV, de andere vakbond, eist een salarisverhoging van 14% en niet zoals het FNV 16,9%, de werkgevers bieden dit jaar 8% en volgend jaar 3% .

Loading