Strandvogels – Woudia, de felle strijd om de punten, een voorbeschouwing

IMG 9736 1024x712 1

ONDERDIJK – Na jaren de wind behoorlijk in de zeilen te hebben gehad, heeft Woudia het de laatste jaren vaak lastig in de 4e klasse. Daarvoor speelde de ploeg uit Westwoud meestal mee in de top en speelde zelfs 3 jaar in de 3e klasse, met als hoogste notering een 6e plaats in het seizoen 2010-2011. Die goede tijden liggen al weer een tijdje achter ons en ook dit seizoen heeft Woudia het lastig.

De Westwouders vechten samen met Berkhout, Sporting Andijk en MOC tegen degradatie. Woudia neemt op dit moment de “veilige” 10e plaats in met hetzelfde aantal punten als nummer 11 Sporting Andijk. Die plaats betekent nacompetitie, Woudia heeft nog een wedstrijd tegen Kwiek ’78 tegoed.

Voor Strandvogels betekende de winst op DWB juist dat het een plekje omhoog ging en daarmee op een “veilige” plaats staat om nacompetitie om promotie te halen. De huidige nummers 1 en 2, RKEDO en De Valken hebben namelijk al beslag gelegd op een periodetitel en bij een kampioenschap vervalt die titel aan de hoogst eindigende ploeg op de ranglijst zonder periodetitel. Dat zijn op dit moment de Vogels. Maar om op die plek te blijven, moet zondag wel gewonnen worden van Woudia. Dat lijkt misschien eenvoudig, maar dat leek winnen van Kwiek ’78 ook…..

Eerder dit seizoen won Strandvogels in Westwoud met 2-3, maar dat ging uiterst moeizaam. En de laatste keer dat Woudia naar Onderdijk kwam, werd ook maar met 1-0 gewonnen. Dat was in het seizoen 2020-2021, dat al na vier wedstrijden ten einde kwam. Woudia had toen overigens een prima start van het seizoen met 6 punten uit 4 wedstrijden. Strandvogels deed het net iets beter met 9 uit 4. Maar toen waren er aan het einde van het seizoen geen promoties te vieren of degradaties te betreuren. Dit seizoen zeer waarschijnlijk wel en aangezien de belangen voor beide ploegen groot zijn, zal de strijd om de punten fel zijn.

Loading