Strandvogels speelt gelijk tegen HSV Sport 1889 in oefenpartij

ONDERDIJK – Op een zonovergoten zaterdagavond is het seizoen 2024-2025 officieus begonnen voor Strandvogels 1. De eerste oefenwedstrijd van het seizoen was een feit, HSV Sport 1889 was in Onderdijk de tegenstander. Ook het officieuze debuut dus voor Edwin Degenaars als trainer van de Vogels. Na als speler Ć©Ć©n seizoen actief te zijn geweest in Onderdijk, keert hij nu terug aan de andere kant van de zijlijn.

Tekst en foto: v.v .Strandvogels

De nieuwe trainer zag zijn ploeg goed van start gaan tegen HSV Sport, de 5e klasser uit Hoorn. Na ruim tien minuten spelen opende Strandvogels de score. Givano Lubbe veroverde de bal, gaf deze strak voor en Dawid Zerek schoot de bal vervolgens hard en hoog binnen. Dit doelpunt leek de boel op scherp te zetten, want hierna werd het soms wat onvriendelijk in het veld. Vooral de beide nummers 6, bij Strandvogels was dat Tim Broersen, hadden nogal last van elkaars aanwezigheid. Maar de scheidsrechter had er goed het oog in, dus het liep niet uit de hand.

Gevoetbald werd er gelukkig ook weer en gescoord ook, hetzelfde duo was daarvoor verantwoordelijk. Givano Lubbe gaf met de hak de assist, al vraag ik me af of die helemaal bewust was. Maar hoe dan ook, de bal kwam weer voor de voeten van Dawid Zerek die deze niet helemaal vol raakte. De keeper kreeg daardoor nog een handje achter de bal maar dat was te weinig, want die rolde toch langzaam het doel in. Voor rust deden de bezoekers nog iets terug na een corner. De bal werd goed terug gekopt en vervolgens stond een speler veel te vrij om de bal in te schieten, wat hij overigens knap deed.

Na rust waren het de bezoekers die de betere start hadden. En weer uit een corner waren de Horinezen succesvol. De bal bleef deze keer na de corner hangen en toen bleek dat de spelers uit Hoorn fysiek sterker waren en daarom de gelijkmaker konden aantekenen. Tien minuten later stonden de bezoekers zelfs op voorsprong. Keeper Mitchel Holtkamp nam te veel risico met uitverdedigen en speelde de bal in de voeten van een tegenstander. Die profiteerde optimaal en zette zijn ploeg voor het eerst deze avond op voorsprong.

Die voorsprong wist de ploeg uit Hoorn niet over de streep te trekken. Zoā€™n tien minuten voor tijd mocht Strandvogels van ongeveer 20 meter van het doel aanleggen voor een vrije trap. Waar Bram Koomen eerder nog koos voor de voorzet, besloot hij nu voor eigen kans te gaan. Een goed besluit, maar de keiharde inzet kon nog met de vuisten gekeerd worden door de keeper. De bal kwam vervolgens bij Max van Kampen die deze op zijn hoofd nam en daarmee Strandvogels op 3-3 zette. De assistent van HSV vlagde nog wel voor buitenspel maar zijn vlagsignaal vond geen gehoor bij de scheidsrechter.

Resultaten zijn in oefenwedstrijden niet het belangrijkste, maar het was toch wel fijn dat de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen niet verloren ging. En daarbij, een gelijkspel was ook wel een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen op het veld. De volgende oefenwedstrijd is zondag 25 augustus, dan kom Oudesluis naar Onderdijk.