Strandvogels heeft de nacompetitie in zicht na winst op De Valken

ONDERDIJK – Strandvogels heeft bijzonder goede zaken gedaan in de strijd om een ticket voor de nacompetitie. In mijn voorbeschouwing gaf ik aan dat St. George op pole position lag voor het binnenhalen van de 3e periodetitel en dat daarnaast ook HSV Sport 1889, Kwiek ’78 en Sporting Andijk kansrijk waren. Strandvogels was en is dat ook na de 0-2 zege op De Valken. De andere kanshebbers lieten allemaal steken vallen. St. George, HSV Sport en Kwiek ’78 verloren, terwijl Sporting Andijk op 1-1 bleef hangen in Zwaagdijk.

Gevolg is nu dat DWB op doelsaldo op de belangrijke 3e plaats in de strijd om de 3e periode staat en Strandvogels 4e. De voorsprong in doelpunten van DWB is 3, +6 om +3. Strandvogels ontmoet volgende week het ook nog kansrijke St. George, DWB krijgt Woudia op bezoek. Ook HSV Sport 1889 speelt, als huidige nummer 3 van de gewone ranglijst, nog een belangrijke rol. Zij spelen volgende week thuis tegen Zwaagdijk. Er is op de laatste speeldag dus nog van alles mogelijk en dat is natuurlijk al mooi. Maar het zou helemaal geweldig zijn als Strandvogels in het jaar van het 90-jarig jubileum de nacompetitie weet te bereiken.

De Valken 1 – Strandvogels 1 (competitie)

Wedstrijddatum: zondag 29 mei 2022
Uitslag: 0-2 (0-0)
Scoreverloop: Tim Broersen 0-1; Siebren Waardenburg 0-2

Selectie:
Edwin Hoogland; Rowin de Wit (Lars Groot), Thijs Abbekerk, Tigo Harder, Niek Broersen en Mitch Hofland; Merlijn Weel, Gerald Broedersz (Tijmen de Kroon) en Bryan Broedersz (Bram Koomen): Siebren Waardenburg, Tim Broersen en Jordy Weel

Loading