Strandvogels en Grasshoppers delen de punten

ONDERDIJK – In de thuiswedstrijd tegen Grasshoppers keek Strandvogels al binnen een minuut tegen een 0-1 achterstand aan. Die achterstand kwamen de Vogels toen niet meer te boven. In Hoogwoud ging dat gelukkig een stuk beter, nu stond het na één minuut nog gewoon 0-0. En ook na 90 minuten overigens, maar toch werd dat niet de eindstand.

Tekst en foto’s: v.v. Strandvogels

Geen snelle openingsgoal dus deze keer maar meer een aftastend begin van beide ploegen. In de 8e minuut zorgde de thuisploeg voor het eerste gevaar. Een prima afstandsschot werd door Edwin Hoogland via zijn vingertoppen tot corner verwerkt.

Een paar minuten later zorgde Strandvogels voor een passend antwoord. De mee opgekomen Niek Broersen zorgde voor de voorzet waarna Jordy Weel de bal via de lat over schoot. Daarna bleef het een tijdje rustig voor de doelen.

In de 25e minuut schoot Grasshoppers weer eens op doel, maar dit schot was een simpele prooi voor Edwin Hoogland. Na een ruim halfuur spelen kwam Strandvogels vervolgens heel goed weg, gek genoeg na een ingooi van de ploeg zelf. Rowin de Wit gooide in en de bal schoot onder de voet van Jan Ruiter door.

Geholpen door de harde wind ging de bal over de doellijn en dus werd het een corner voor Grasshoppers. Met het nodige kunst- en vliegwerk wist Strandvogels daarna een tegentreffer te voorkomen. Een paar minuten later zette Jan Ruiter zijn foutje bijna op de mooist denkbare manier recht. Maar net als Jordy Weel eerder trof zijn inzet de lat boven de keeper die zich ook wat leek te verkijken op dit schot.

De laatste grote kansen voor rust waren voor de gastheren. In de 42e minuut stond Niek Broersen goed in de baan van een uitstekend schot, waarna hij wel even uitgeteld op het veld neer ging. En vlak voor rust liep Strandvogels achterin te prutsen waardoor een speler van de thuisploeg alleen voor Edwin Hoogland verscheen. Die won dit 1-op-1-duel waardoor de rust toch werd bereikt zonder doelpunten.

Waar Strandvogels voor rust tweemaal het aluminium trof, was het na rust Grasshoppers dat deze pech had. Al een paar minuten na de hervatting was Edwin Hoogland geslagen, maar zag tot zijn opluchting de bal boven hem op de lat belanden.

Strandvogels zat na rust, met de steeds steviger wordende wind, minder goed in de wedstrijd.

Trainer Martin Glim probeerde het tij te keren door al vroeg te wisselen, Tijmen de Kroon en Bram Koomen kwamen in de ploeg voor Jordy Weel en Jan Ruiter.

Strandvogels herstelde zich iets en was na een uur spelen dicht bij een voorsprong, maar de bal ging na het schot van Bryan Broedersz net voorlangs. Een paar minuten later moest Edwin Hoogland aan de andere kant weer handelend optreden om de score op 0-0 te houden. Sven Immen, deze keer gestart in de basis, kreeg even later twee schietkansen achter elkaar. Het eerste schot werd geblokt, het tweede net over.

Ruim een kwartier voor tijd had Grasshoppers de openingstreffer moeten maken. Een speler van de thuisploeg kreeg in zeer kansrijke positie de bal voor zijn voeten maar maaide daar volledig overheen. Zo leek Strandvogels net als vorige week op een doelpuntloos af te stevenen.

Maar daar dacht Grasshoppers anders over want er werd nog even flink druk gezet. En die druk leidde een paar minuten in blessuretijd dan toch tot een goal.

En dus leek Strandvogels een zeer vervelende nederlaag te lijden. Maar er volgde nog wat blessuretijd. Onder andere omdat Grasshoppers tijd ging rekken bij een ingooi, wat de Hoogwouders ook een gele kaart opleverde. En jawel hoor, het was al bijna de 100e minuut toen Bryan Broedersz er in slaagde een gat in de afweer van Grasshoppers te vinden.

Hierdoor blijven Strandvogels en Grasshoppers op gelijke hoogte. En belangrijker nog, het gaatje naar DWOW en Dynamo die op “veilige” plaatsen staan, werd weer iets kleiner. Voor Strandvogels volgen nu vier wedstrijden tegen ploegen uit de top van de ranglijst. Te beginnen met VVS ’46, komende zondag in Onderdijk.