Share

Sterren kijken bij Volkssterrenwacht Orion

BOVENKARSPEL – Op zaterdag 26 november en zondag 27 november is er een kijkavond en vernieuwde tentoonstelling te zien bij Volkssterrenwacht Orion.

Vanuit de koepelruimte/observatorium kan publiek met de grote telescopen de sterrenhemel bespieden. Er kan onder andere gekeken worden naar de planeten Saturnus met zijn ringen en Jupiter met zijn wolkenbanden en Galileïsche manen. Ook op het zuidelijk dakterras van Orion staan een aantal telescopen opgesteld, waarmee publiek naar de sterrenhemel kan gluren naar nevels en sterrenhopen en wordt er uitleg gegeven over sterren.

In het planetarium worden de hele avond doorlopend korte presentaties vertoond over het heelal; publiek krijgt door middel van een fraaie projectie op een bolvormig scherm een indruk van de actuele sterrenhemel met zijn planeten, prachtige nevels, sterren, sterrenstelsels en sterrenbeelden en zo worden bezoekers de weg gewezen door het heelal.

In de expositieruimte wordt door vrijwilligers van Orion informatie gegeven over onderwerpen als sterrenkunde, ruimtevaart en geologie; verder zijn er schaalmodellen, meteorieten, mineralen en fossielen, (waaronder dino onderdelen) te zien.

Locatie: Volkssterrenwacht Orion, Veilingweg 21B (1e verd. Streekbos Paviljoen), 1611 BN Bovenkarspel. De toegang is gratis. De sterrenwacht is open voor publiek van 19 – 22 uur.

Kom vanaf 26 november de onlangs vernieuwde tentoonstelling: “de hemelontdekkers in vroegere tijden tot de 21ste eeuw” bewonderen tijdens de gratis publieksopenstellingen op de 2e en 4e zondag van elke maand van 14 – 17 uur.

Meer info over de nieuwe tentoonstelling staat op de homepage: www.volkssterrenwachtorion.nl.

Totaal aantal keren gelezen: 57 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 1 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen