Stel met kinderen verliest woning Abbekerk door ernstige overlast

ABBEKERK – Een huurster van een woning in Abbekerk moet van de kantonrechter nog deze week haar woning verlaten. Zij komt op straat te staan met haar partner en hun twee jonge kinderen. De vriend van de huurster zorgt voor veel overlast in zijn woonomgeving en is al meerdere keren gewaarschuwd.

Het stel heeft volgens de rechter geen inzicht in het eigen gedrag, terwijl de buurt zich onveilig voelt. Verhuurder De Woonschakel mag van de rechter de huur opzeggen en de woning moet binnen een paar dagen worden ontruimd.

De stel woont bijna twee jaar met hun kinderen in de woning in Abbekerk. Haar vriend zorgt volgens omwonenden voor ernstige overlast. Hij zou iemand een kopstoot hebben gegeven, die zijn hond wilde uitlaten. Vroeg in de morgen zet hij keihard zijn muziek aan in zijn auto, waardoor omwonenden klagen over ernstige geluidsoverlast.

Samen met zijn buurman intimideerde hij medewerkers van verhuurder De Woonschakel. Omwonenden startten een handtekeningenactie, omdat zij willen dat het stel de wijk verlaat. Zij voelen zich heel erg onveilig.

De politie, het Veiligheidshuis, de gemeente en Vangnet en Advies waren al bij het gezin betrokken. Volgens de rechter willen ze geen hulp aanvaarden, ontkennen ze de overlast en leggen ze de schuld bij anderen. De klachten van de buurtbewoners zijn concreet en het zijn er heel veel. De rechter vindt dat het stel geen tweede kans meer verdient, maar dat uitzetting uit de woning de enige optie is om de overlast te laten stoppen. Ze zijn in hun gedrag dwingend en intimiderend en de rechter ziet geen kans op verbetering. Het stel moet de kosten van het kort geding betalen, dat De Woonschakel aanspande om de twee uit hun huis te laten zetten.

Het stel kan nog in hoger beroep, dit moeten zij binnen 4 weken na de uitspraak doen

Loading