St George walste in de tweede helft over HSV Sport 1889

SPIERDIJK – Voor de rust, van de wedstrijd St George / HSV Sport 1889, zag het er niet naar uit dat de thuisploeg zo´n grote overwinning zou behalen op de koploper in de vierde klasse B. Toch waren er toen al kansjes. Vooral de 27 jarige Rochano Migares  en buitenspeler Lars Hoebe bezorgeden de verdediging van Sport veel problemen. Even leek het erop dat Sport ging scoren, maar de goed leidende Gerard Schiering uit Bergen samen met zij assistent constateerde buitenspel. Voor rust waren er nog kansen voor Joep de Vries, maar zijn voorzet werd keurig uit de lucht geplukt daar doelman mart Jager. Ook maarten van leeuwen had de 1-0 op zijn voet, maar ook hij verzuimde te scoren. Rust 0-0.

Naar rust gelijk weer een aanval van St. George net zoals in de eerste minuut van de eerste helft door Rochano Migares en Last Hoebe. Ook nu weer net niet. Bij de vierde hoekschop van St. George door Lars Hoebe verzuimde de Sportverdediging in te grijpen. Aanvoerder Nick Laan van St George hoefde alleen maar met zijn hoofd een hoek uit te zoeken. 1-0. HSV Sport was totaal aangeslagen. Want het werd eigenlijk prijsschieten voor St George.

Na een uur spelen waren er vele kansen voor de ploeg van trainer Jurgen Roozendal, die nog jaar heeft bijgetekend, opnieuw werd Hoebe vrijgespeeld en scoorde hij nu de 2-0. Nog geen minuut later bijna een identieke mogelijkheid voor Hoebe, 3-0. Aan de andere kant nog een kansje voor Sport, maar die kans werd door doelman Sander Blaauw bekwaam gestopt.

Hoebe had 71e minuut nog de kans op 4-0, maar doelman Mart Jager frutselde bal van de voeten van de aanvaller van St George. 6 minuten later scoorde Hoebe zijn hattrick op de bijna zelfde wijze 4-0. Invaller Pepijn Feld 2x had de 5-0 en 6-0 voor het inschieten. Ook Maarten van Leeuwen miste. De van de training donderdag eerder vertrokken Lars Hoebe, licht geblesseerd, was na afloop erg gelukkig.

Aanvoerder René in de Betouw was het niet met ons een dat gemakkelijk 8-0 had kunnen zijn, maar de uitgespeelde kansen waren het bewijs.