Share

Slechte beurt Nederlandse sprinters, Janno Botman slechts 19e

ANDIJK – Op zich was de tijd van Janno Botman op de eerste 500 meter op het ijs van Calgary in Canada voor de 3e ronde van de Worldcup nog niet eens zo slecht, 34,859, alleen waren er 18 die sneller waren. Op Merijn Scheperkamp, die wederom beste Nederlander werd op plaats zes presteerden de overige Nederlanders ook onder hun kunnen.

Winnaar van de derde 500 meter van het wereldbekerseizoen werd de Canadees Laurent Dubreuil die in 34,01 de 500 meter afrafelde voor de Japanner Shinhama in 34,18 en de Zuid-Koreaan Jun-Ho in 34,19.

Vlak voor Janno Botman eindigde Dai Dai N’tab op plaats 17 na een valse start en een enorme misslag in de eerste bocht, met 34,81 eindigde hij maar nipt voor Janno Botman. Nog slechter deed Kai Verbij het in de B-groep, daar kwam hij met een tijd van 35,04 slechts tot de negende plaats, een plekje voor de van een blessure teruggekeerde Stefan Westenbroek die in 35,07 over de streep kwam

De B-groep werd gewonnen door de verrassing van de dag, de 20-jarige Spanjaard Nil Llop Izquierdo wist een nieuw nationaal record te schaatsen van 34,52, een tijd waarmee hij in de A-groep bij de eerste 10 had gezeten. Door de winst in de B-groep mag hij volgende week in de A-groep starten.

Totaal aantal keren gelezen: 91 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 3 keer

De sport redactie van Medemblik Praat wordt gedaan door een fanatieke maar soms ook luie sportredacteur. Met veel energie probeert zij zoveel mogelijk het sportnieuws up to date te houden