Slachtoffer huiselijk geweld Nibbixwoud pikte het niet langer meer

NIBBIXWOUD – Een Poolse vrouw, die in augustus vorig jaar met haar vriend was neergestreken in Nibbixwoud, pikte het niet langer nadat ze weer door hem was mishandeld. Een buurman hoorde haar schreeuwen en belde de politie. De vrouw besloot aangifte te doen tegen de 37-jarige Tomas N., die haar keihard in haar bovenarm had geknepen. De man kreeg hiervoor dinsdag tien dagen celstraf van de politierechter in Alkmaar. De officier had dit ook geëist.

N. wilde haar het huis uitzetten, zei ze tegen agenten. Dat wilde ze niet, want ze kon nergens heen. Het stel huurde een kamer in de Dorpsstraat via een Pools uitzendbureau en werkte ook voor dit bureau. Het was al vaker voorgekomen dat de man haar had mishandeld en nu was voor de vrouw de maat vol.

Dinsdag schitterde N. door afwezigheid bij de rechtbank in Alkmaar. Het was agenten niet gelukt om hem de dagvaarding uit te reiken. Waar het stel is gebleven en of de twee überhaupt nog samenzijn was voor zowel de officier als de rechter in nevelen gehuld.

Maar de foto’s logen er niet om, vond de rechter. Het was duidelijk dat de vrouw flink in haar arm was geknepen. Dat zij ook was geslagen, daarvoor zagen de rechter en de officier allebei geen bewijs. Ze had zelf wel gezegd dat ze klappen in haar gezicht had gehad.

De man heeft een bekentenis afgelegd. Hij zei tegen de politie dat hij ruzie had met zijn vriendin en haar bij haar arm had vastgepakt en dat ze daarna op bed was gevallen. Later maakte hij ervan dat hij haar bij haar trui had gepakt. Waardoor dan die blauwe plekken waren ontstaan? De rechter en de officier konden het hem niet vragen.

Loading