SEW pakt enigszins geflatteerd de eerste punten in de 3e klasse A

NIBBIXWOUD – Always Forward verliest van SEW in het 2e gedeelte van de 1e helft. SEW kon in het begin weinig uitrichten. Forward was heer en meester in het begin. Tommy de Weerd (één van de weinige selectiespelers van het vorige seizoen) had wat meer geluk moeten hebben. Zijn schoten en een gevaarlijke kopbal had meer verdiend. Jammer was het dat Jeffrey de Moel veel balverlies leed. Hij werd echter pas in de 2e helft gewisseld. Een bal de Moel  op Tommy de Weerd had ook beter verdiend.

Joost Ruttenberg voorheen Hollandia probeerde het ook vaak maar het enige net wat hij raakte was het zijnet. Toch was hij de gevaarlijkste man in de voorhoede van Forward. Hij wisselde zijn positie regelmatig vanaf de rechter naar de linkerkant. Zeker om zijn directe tegenstander in verwarring te brengen. Na de rust werd hij door trainer Egidio Oude Groen gewisseld. Met een trap tegen het zijschot van de tribune koelde hij zijn woede. “Dat mag hij van mij”, zei Oude Groen na afloop tegen ons.

SEW kwam in het 2e gedeelte beter uit zijn schulp, maar Levie Rood in de vorige selctie van Always Forward nog reserve doelman redden regelmatig voortreffelijk. Eigenlijk de hele wedstrijd door. Toch wist Mitsch Rekveld de doelman van Forward te passeren. “onverdiend”, aldus trainer/coach Oude Groen. 0-1. SEW was vlak voor rust nog dicht bij 0-2, maar de inzet van Stan Tol werd gekeerd door Rood. De daarop terug kaatsende bal werd ook opnieuw door Rood over de achterlijn gewerkt. Aanvoerder Cemil Zaal scoorde nog wel maar assistent scheids Wilfried Grippeling beoordeelde dit als buitenspel en daar werd door de supporters over getwijfeld. Ruststand 0-1.

Na rust hetzelfde beeld als in de 1e helft een fanatiek aanvallend Always Forward, meer een echte afmaker ontbeert de ploeg uit Hoorn. Terwijl dit in de bekercompetitie hen goed afging. Met een uitschieter van 5-0 tegen Kwiek ’78. Tommy de Weerd kreeg een geweldig kans maar werd even vastgepakt. De goed leidende scheidsrechter Sadiek Mahabali, die soms wel enige snelheid miste, gaf voordeel. Het schot werd bekwaam gestopt door Martijn Wiersma van SEW. Zijn bekeken bal kwam bij aanvoerder Jeffrey Keizer die Mitsch Rekveld wist te breiken en Levie Rood was totaal kansloos. 0-2.

Op links was Bilal el Guennouni regelmatig gevaarlijk. Broerlief Jassir, vorig jaar nog uitkomend voor De Blokkers, wist hem over grote afstand te bereiken. Op het einde van de wedstrijd ook. En dit was de nekslag voor Foward.0-3. “Ik vond de uitslag enigszins geflatteerd”, aldus Oude Groen. Daar was de nieuwe trainer van SEW Jeroen Slaager het niet mee eens. SEW start dus met de volle buit van 3 punten. Zowel Forward alsook SEW bekeren door.

Voor Always forward wacht DWOW die met 0-2 van VV Winkel won en SEW mag het thuis opnemen tegen VVW met de voormalige trainer Yotti Papamelodias van Always Forward, Zij speelde thuis tegen VVS’46 1-1. Mooiste affiche  volgende week is Westfriezen – de Blokkers.