Evelien Vijn (Foto: Jumbo-Visma)
Share

Jumbo-Visma gaat na het seizoen 2024 stoppen met sponsoring

WIERINGERWERF – Het was het gesprek van de dag in de sportwereld, Jumbo-Visma gaat stoppen met het sponsoren van topsport, de wielerploeg maar ook de beide schaatsteams waaronder de opleidingsploeg waar Evelien Vijn uit Wieringerwerf voor schaatst zullen na aankomend seizoen moeten gaan uitkijken naar een nieuwe sponsor.

De grondlegger voor het enorme succes van de Jumbo-Visma ploegen is de Frits van Eerd senior die een groot liefhebber was van sport. Hij begon ook op grote schaal wielerploegen te sponsoren en toen later Frits van Eerd junior de touwtjes in handen kreeg ging deze verder met het uitbreiden van de sponsoring, er kwam een schaatsploeg en ook Max Verstappen ging in zee met Jumbo.

Jumbo laat in een eerste reactie weten dat ze met trots terugkijken op alle teams die geweldige sportieve prestaties hebben neergezet en tot de beste teams van de wereld behoren. Toen Evelien Vijn afgelopen woensdagavond via deze website om een reactie werd gevraagd reageerde de jonge schaatsster uit Wieringerwerf eerst verbaasd en wilde het niet geloven, toen het éénmaal was doorgedrongen tot haar wilde ze er verder niets over kwijt en verwees naar de ploegleider van de opleidingsploeg.

Eind 2024 gaat Jumbo uit de doeken doen wat ze wel gaan doen en welke sporten zij gaan ondersteunen en op welke schaal.

De sport redactie van Medemblik Praat wordt gedaan door een fanatieke maar soms ook luie sportredacteur. Met veel energie probeert zij zoveel mogelijk het sportnieuws up to date te houden