Ruzie over 4 appartementen Benningbroek op de spits gedreven, bezwaarmakers slepen de gemeente voor de rechter

BENNINGBROEK – De bewoners van 2 appartementen van het appartementencomplex aan de Oosterstraat 82 in Benningbroek zijn niet blij met de plannen van de eigenaar van 1 van de appartementen in het complex. Deze investeerder wil van nr. 82B vier nieuwe appartementen gaan  maken, dit tot grote ontsteltenis van de twee bewoners van het complex.

In een brief aan het college van Medemblik schrijven beide bewoners in juni 2021: “Wij waren ons er bij de aankoop van bewust dat we in dit pand deel uitmaakten van een VvE in totaal bestaande uit 3 appartementsrechten. Het appartement nummer 82B (op de eerste en tweede verdieping boven de appartementen 82 en 82A) was op dat moment eigendom van een investeerder. De diverse aanvragen die deze investeerder had gedaan voor het realiseren van 4 appartementen werden steeds afgewezen door de gemeente. De laatste keer was op 3 juni 2019.” De bezwaarmakers dienden hierop dan ook een bezwaarschrift in bij de gemeente Medemblik

De gemeente Medemblik reageerde op het bezwaarschrift door te stellen dat zij in een reactie op de zienswijze inzake de procedurele aspecten tijdens het traject dat geleid heeft tot het voornemen van de gemeente om de omgevingsvergunning te verlenen. De gemeente stelt dat zij enkel in het kader van de bezwaarprocedure willen reageren op de inhoudelijk aangevoerde gronden.

Tussen de gemeente Medemblik en de bezwaarmakers is al menig mailwisselingen geweest, waaronder met advocaat mr. Hoogewerf van Van Diepen Van der Kroef Advocaten. Tijdens deze mailwisselingen is uitgebreid gecommuniceerd over onderliggende adviezen van o.a. de Veiligheidsregio en de bouwkundige.

Nu de gemeente de bezwaarmakers geen gelijk heeft gegeven stappen ze naar de bestuursrechter om via deze weg alsnog de afgegeven omgevingsvergunning te schorsen.

Loading