Politiechef: ‘handhaving vuurwerkverbod geen prioriteit’

WEST-FRIESLAND – Dat zegt politiechef Willem Woelders in gesprek met Nu.nl. Voor Woelders staat voorop de veiligheid van hulpverleners als de brandweer en ambulancemedewerkers pas daarna komt de veiligheid van de burgers aan de beurt. 
We kunnen niet achter iedereen aan lopen en zullen keuzes maken“, zegt Woelders, die bij de Nationale Politie de jaarwisseling voorbereidt. “Daar waar het kan, zullen we optreden tegen excessieve overtredingen van de coronamaatregelen en het afsteken van vuurwerk.”
Volgens Woelders zullen er altijd groepen mensen blijven die zich niet aan de regels houden, maar wij kunnen niet achter elk bommetje aan gaan rennen. Zodra de openbare orde wordt verstoord en de veiligheid van de mensen in geding komt dan zullen we in actie komen en de daders proberen aan te houden.
Woelders maakt zich ook flinke zorgen om de protest groepen die gaan proberen de jaarwisseling te gaan kapen om te demonstreren en vernielingen aan te gaan aanrichten en daarnaast zwaar geweld willen gaan gebruiken tegen de politie
Sinds 18 december jongstleden is het vuurwerkverbod in Nederland ingegaan en als je gesnapt wordt met (illegaal) vuurwerk dan krijg je op zijn minst een boete van 250 euro en een aantekening op je strafblad..

Loading