Politie zoekt bestuurder van zwaar beschadigde Peugeot, reed in Twisk tegen andere auto

TWISK – Afgelopen nacht heeft er een aanrijding plaats gevonden op de Dorpsweg (thv perceel 62) in Twisk. Hierbij is een geparkeerde witkleurige Renault Twingo aangereden door een auto van het merk Peugeot. De bestuurder van de Peugeot is na de aanrijding doorgereden.

De Twingo stond langs de Dorpsweg geparkeerd en heeft door de aanrijding behoorlijke schade opgelopen. De bestuurder van de Peugeot heeft daarbij ook nog de erfafscheiding van perceel 62 beschadigd met zijn voertuig. De aanrijding heeft plaats gevonden op vrijdag 10 maart 2023, tussen 00.45 en 05.15 uur.

De politie is op zoek naar getuigen van deze aanrijding en tevens zijn zij op zoek naar de doorgereden Peugeot. Deze auto zou flinke schade aan de voorzijde moeten hebben en heeft vermoedelijk ook schade aan de rechter zijkant.

Doorrijden na een verkeersongeval is strafbaar

Wegrijden van een plaats van een verkeersongeval is strafbaar. Dat is bepaald in artikel 7 van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW 94). Dit artikel verbiedt twee dingen: doorrijden na een verkeersongeval waarbij iemand overlijdt of een ander letsel of schade heeft opgelopen, zonder dat je je identiteit kenbaar hebt gemaakt.

Daarnaast mag je niemand in hulpeloze toestand achterlaten na een ongeluk. In beide gevallen is niet relevant of u wel of niet schuld hebt aan het ongeluk. Na een ongeval moet u ter plaatse blijven. Overtreding van artikel 7 is een misdrijf. Die straf staat los van een eventuele straf voor het veroorzaken van een ongeluk.

Loading