Share

Politie Heerhugowaard houdt verdachte woninginbraak Populierenlaan aan

HEERHUGOWAARD – De recherche heeft één verdachte aangehouden op verdenking van een woninginbraak met geweld gepleegd op dinsdag 8 maart in de vroege ochtenduren. Bij deze woninginbraak in de Populierenlaan werd de bewoner wakker. Hij kwam oog in oog te staan met de inbrekers en er ontstond een worsteling, waarbij de bewoner gewond raakte.

De bewoner is opgenomen geweest in het ziekenhuis. Hij heeft aangifte gedaan en hem is slachtofferhulp aangeboden. De politie heeft onder meer een buurtonderzoek gehouden en een getuige-oproep gedaan.

Onder andere op basis van aangetroffen DNA-materiaal kon zaterdag 26 maart een 22-jarige man uit Heerhugowaard worden aangehouden. Hij is inmiddels door de rechter-commissaris in bewaring gesteld.

Een tweede verdachte van de inbraak, een 20-jarige man, eveneens uit Heerhugowaard, bevond zich al in hechtenis. Hij was aangehouden bij de beroving van een maaltijdbezorger in Heerhugowaard op maandag 21 maart De politie zet het onderzoek voort.

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen Heb jij een tip voor de redactie? Mail ons op redactie@medemblikpraat.nl