Plannen voor nog eens 300 tot 480 woningen Medemblik, maar niet voor 2030 gerealiseerd

MEDEMBLIK – Molenblik 1 is nu in aanbouw, aannemers zijn al druk bezig de voormalige weeshuisgronden bouwrijp te gaan maken. Het wachten is nog op de projectontwikkelaars dat die de omgevingsvergunningen gaan aanvragen voor de bouw van 220 woningen op Molenblik 1, met een 1 inderdaad, er zijn plannen voor Molenblik 2, deze plannen staan voor 2026 op de agenda om uitgewerkt te gaan worden.

In totaal kunnen er dan nog eens 300 tot 480 woningen bij komen op Molenblik 2, maar zoals het er nu naar uit ziet is de kans niet groot dat al deze woningen voor 2030 in aanbouw kunnen worden genomen omdat deze onderdeel zijn van een grotere gebiedsontwikkeling waar meer tijd voor nodig is om deze te ontwikkelen.

Haalbaarheid is afhankelijk van goede samenwerking met Medemblikkers en ontwikkelende partijen, vrijkomen van voldoende financiële middelen en voldoende ambtelijke capaciteitGemeente Medemblik

Het college gaat in 2026 aan de gemeenteraad een voorbereidingskrediet vragen waarna er een begroting kan worden gemaakt. Molenblik 2 zal net zoals Molenblik 1 gaan bestaan uit deels sociale huur, goedkope koop en vrije sector, het is nog niet duidelijk of er ook ruimte is voor CPO-initiatieven.

















Nieuws Redactie

Wij zoeken correspondenten in de gemeente Medemblik, interesse? mail naar redactiemedemblikpraat@gmail.com De redactie van Medemblik Praat probeert zo foutloos mogelijk berichten te plaatsen, maar de redactie is geen robot en kan dus fouten maken. Ziet u een fout, mail dan even naar redactie@medemblikpraat.nl Heeft u iets te melden, mail naar redactie@medemblikpraat.nl Voor adverteren op de website mailt u naar info@hbpmedia.nl.

https://medemblikpraat.nl

3 gedachten over “Plannen voor nog eens 300 tot 480 woningen Medemblik, maar niet voor 2030 gerealiseerd

  1. Waarom duurt het altijd minimaal 10 jaar om iets in de kern Medemblik te realiseren….?

  2. Niet alleen daar, ook elders. Vandaar dat er in ons land zo’n enorme woningnood is. We hebben ons in Nederland zo omringd met allerlei goedbedoelde regels, dat het systeem helemaal vastloopt. Daar kan een gemeente zelf overigens maar weinig tegen doen, want deze regels zijn meestal van de rijksoverheid afkomstig (of zelfs uit Europa). Maar waar we het kunnen moet de gemeente het ook doen! Ook in de uitvoering. En niet overal nee zeggen.

Reacties zijn gesloten.