Patiëntjes Dijklander Ziekenhuis vandaag naar KinderBeestFeest in Artis

MEDEMBLIK – Vrijdag 10 juni is weer het jaarlijkse KinderBeestFeest: een besloten feest in Artis speciaal voor chronisch zieke kinderen, kinderen met een specifieke zorgbehoefte en/of kinderen met een beperking in Noord-Holland, Flevoland en Leiden. Door corona kon het de afgelopen twee jaar niet doorgaan.

Uitgenodigd
Vanuit het Dijklander Ziekenhuis zijn ongeveer 30-40 patiëntjes van de afdeling Kindergeneeskunde met hun ouders, broertjes en zusjes uitgenodigd. In samenwerking met politie, brandweer en de ambulancedienst worden zij met sirenes en zwaailichten naar Artis gebracht.
Zie je vanmiddag de colonne hulpverleningsvoertuigen rijden, dan hoef je niet te schrikken, want het motto van het KinderBeestFeest is: ‘Niets aan de hand, maar ga wel aan de kant!’ Zwaaien mag wel, dat maakt het extra feestelijk voor de kinderen!

1500 gasten, 600 vrijwilligers

In verband met corona is het feest dit jaar kleinschaliger van opzet en worden verschillende maatregelen getroffen voor de medische veiligheid van de gasten. In totaal zijn ongeveer 1500 gasten uitgenodigd door 26 ziekenhuizen en instellingen. Samen met politiemotoren gaan meer dan 300 voertuigen van ambulance, brandweer, defensie, overheid, particuliere diensten, politie, en Rode Kruis de weg op om de kinderen naar Artis te brengen. Ook worden bootjes van de Reddingsbrigade ingezet. Meer dan 600 vrijwilligers zijn in touw om de kinderen en hun gezin een fantastische avond te bezorgen.

Zie voor meer informatie: https://kinderbeestfeest.nl/
En de opstaptijden: https://kinderbeestfeest.nl/gasten/opstaptijden/

Loading