Pand Nes 228 Onderdijk geen bij- maar hoofdgebouw, dus mogen er appartementen in komen

ONDERDIJK – Piet Mosch van GemeenteBelangen had eerder deze maand vragen gesteld aan het college van Medemblik over de plannen om van de Bed & Breakfast op het adres Nes 228s in Onderdijk het Bed & Breakfast deel om te zetten naar 4 appartementen voor permanente bewoning. Het college liet eerder al weten de plannen kansrijk te vinden.

Lees ook: GemeenteBelangen Medemblik: ‘Medemblik, hoe zit het met B&B Onderdijk om te zetten naar woonfunctie’

Het college zegt in een reactie dat het pand Nes 228 geen bijgebouw maar een hoofdgebouw is en dat de B&B niet functioneel verbonden is met de woonappartementen aan de Nes 228. In het bestemmingsplan staat dan ook dat het pand de bestemming wonen heeft met een separate functieaanduiding ‘Bed & Breakfast’.  Ook is er geen reden om bij de verbouwing van B&B naar appartementen de eis om gasloos te bouwen worden opgelegd omdat er volgens het college niet verbouwd gaat worden en het enkel een omzetting naar appartementen betreft.

4 Appartementen voor kleine huishoudens meer dan welkom in de gemeente Medemblik

Volgens het college wordt met de toevoeging van 4 appartementen voor kleine huishoudens aan de woningvoorraad in de gemeente Medemblik aan een grote behoefte voldaan. ‘Het beleid recreatie en toerisme richt zich meer op de kwaliteit van de voorziening en niet zozeer op de locatie. Daarnaast wordt nog opgemerkt dat er binnen Medemblik meer recente voorbeelden zijn van transformatie van recreatie naar woning, zoals park De Maar en De Kogge.‘ aldus het college van Medemblik

Loading