Overname 477 woningen van de Wooncompagnie door De Woonschakel in Medemblik

MEDEMBLIK – Wooncompagnie is van plan om haar woningen in de gemeenten Medemblik en Opmeer over te dragen aan Stichting De Woonschakel. De bewoners van de betreffende woningen hebben inmiddels persoonlijk bericht ontvangen. Reden van de overdracht is het feit dat de woningcorporatie daarmee meer focus kan aanbrengen op haar kerngemeenten.

De Woonschakel verhuurt ruim 6.000 woningen onder andere in de gemeenten Medemblik en Opmeer en is daarmee een logische partij voor de overname van deze woningen. Zij is voor huurders letterlijk in de buurt.

Huurovereenkomst en voorwaarden blijven gelijk
De bewoners zullen weinig van de overdracht merken: de huurovereenkomst wordt één-op-één overgenomen en loopt onder dezelfde voorwaarden stilzwijgend door. De Woonschakel is, net als Wooncompagnie, een sociale huisvester met grote aandacht voor de kwaliteit van de dienstverlening en betaalbaarheid.

Reden voor de overdracht
Woningcorporaties in de regio staan voor grote opgaven en door samen te werken kunnen zij gezamenlijk meer bereiken. Wooncompagnie wil zich meer focussen op vijf kerngemeenten, te weten Purmerend, Waterland, Edam-Volendam, Schagen en Hollands Kroon.  De Woonschakel staat bekend als de grootste plattelandscorporatie van West-Friesland en willen juist daar invulling geven aan de volkshuisvestelijke opgave. Door de overdracht kunnen beide corporaties meer bereiken.

Overnameproces
Wooncompagnie en De Woonschakel werken momenteel aan een zorgvuldig overnameproces. Wooncompagnie verwacht voor het eind van 2022 de woningen over te dragen. Voor die tijd ontvangen alle bewoners de praktische informatie die nodig is.

Loading