Share

Ouderwets fruit te koop bij het Huis van Oud

WOGNUM – Traditioneel vindt op de laatste zondag van september een fruitverkoop plaats bij het museum Huis van Oud aan de Grote Zomerdijk. Ook dit jaar wordt er fruit aangeboden dat geplukt is in de boogerds van de Wognumse boerderijen Welgelegen en Geloof, hoop en liefde, beiden gelegen aan de Kerkstraat. Op zondagmiddag 25 september staan vanaf 14 uur de kratten met appels en peren op het erf of op de stal.

Op die stal is het ook de laatste dag dat de tentoonstelling ‘Kijk op West-Friesland’ te zien. Ingezoomd wordt op vier kenmerken: land, water, boerderijen en streekdracht. Denk hierbij aan bodemvondsten uit de buurt, foto’s van boerderijen en van de Kromme Leek en kleding uit rond 1900. In twee korte films worden mooie beelden uit de regio getoond.

  • Zondag 25 september, fruitverkoop vanaf 14 uur.
  • Huis van Oud, Grote Zomerdijk 33 in Wognum       
  • Entree € 1,-, koffie/thee met krentenmik € 2,50.

Totaal aantal keren gelezen: 43 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 2 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen