Openingstijden horeca mogelijk op de schop, exploitanten gaan dan eerder sluiten

WEST-FRIESLAND – De afgelopen 2 jaar heeft de horeca in West-Friesland, op de zomermaanden na, vrijwel stilgelegen zeker wat de kroegen en cafés betreft. Nu mogen deze weer als voorheen open, dus zonder QR-code en ook de 1.5 meter en mondkapjes zijn afgeschaft.

Maar landelijk is er een duidelijke trend zichtbaar bij veel horeca-exploitanten om niet meer tot diep in de nacht open te zijn maar de deuren te sluiten rond 01:00 en 02:00 uur.. Ook in West-Friesland lijken horeca-exploitanten deze trend te gaan volgen.

Rob Baltus van Koninklijke Horeca Nederland afdeling West-Friesland zegt in een reactie tegen RTV West-Friesland: “Als KHN hebben wij ons altijd ingezet voor vrije sluitingstijden. Het is aan de ondernemers zelf om dit in te vullen. Op dit moment zijn verschillende ondernemers met elkaar in overleg inzake de sluitingstijd. Let wel de verschillende sluitingstijden in horeca concentratie gebied dragen bij aan een gespreid vertrek van de bezoekers, dus minder overlast in de nachtelijke uren.

Horeca-exploitanten die al hebben besloten om eerder dicht te gaan zeggen dat de voornaamste reden is dat de gasten eerder komen en vaak uit zichzelf ook weer eerder vertrekken..

Loading