Open dag bij imkerij ‘Bij het water’ Benningbroek

BENNINGBROEK – Imkers tonen hun bijenstand aan het publiek in het weekend van 9 en 10 juli tijdens de vierde Landelijke Open Imkerijdag. Op meer dan tweehonderd plaatsen in het land nemen belangstellenden een kijkje in de bijzondere wereld van de bijenhouderij. Enthousiaste imkers vertellen over het fascinerende leven van de honingbij en demonstreren graag wat er komt kijken bij hun mooie hobby.

Wat is er zoal te beleven? Bijenhouder zijn is meer dan een bijenvolk met 40.000 tot 50.000 bijen in een kast onderbrengen en verzorgen. Het betekent ook slingeren van de gewonnen honing, het vangen van of voorkomen van zwermen en inspelen op het weer en de natuur. Vers gewonnen honing is te proeven. Bezoekers kijken naar het wel en wee van het bijenvolk en wie weet, laat de bijenkoningin zich misschien zien.
Honingbijen en vele soorten solitaire bijen en hommels maken moeilijke tijden door. Onder andere door een gebrek aan bloemen lopen de aantallen van deze belangrijke bestuivers terug. Daarom besteden imkers tijdens de Landelijke Open Imkerijdag ook aandacht aan de wilde bijen in Nederland. Ze geven voorlichting over het maken van bijenhotels en over wat geschikte bloemen zijn en waarom.

Dick Waalboer van imkerij ‘Bij het water’ aan Oosterstraat 56 in Benningbroek vertelt er graag over. Kom een kijkje nemen en leer meer over de natuur en wat u in uw tuin kan betekenen voor het de bijen.

Meer informatie is te vinden op www.bijenhouders.nl. Daar staat het volledige overzicht van alle deelnemende imkers en openingstijden.

Loading