Share

Omwonenden vliegveld Middenmeer vrezen sterkte toename aantal vliegbewegingen, tot wel 30.000 per jaar

MIDDENMEER – U ziet ze op dagen dat het weer uitnodigt om eens lekker Nederland van boven te gaan bekijken ook met grote regelmaat over West-Friesland vliegen. Het vliegveld in de Wieringermeer is vooral populair bij eigenaren van Micro light Aircrafts. En nu de provincie toestemming heeft gegeven om ook Light Sport Crafts en Very light Aircrafts (LSA en VLA) toestemming te geven om van het vliegveld gebruikt te mogen gaan maken komen de omwonenden in de Wieringermeer in opstand.

Vooral de bewoners van de Schervenweg, de weg waar aan het vliegveld is gelegen, zijn fel tegen de uitbreiding van het vliegveld omdat hun vee veel meer last gaat krijgen van laag overvliegende vliegtuigen die opstijgen en landen op het vliegveld. De omwonenden zijn vooral bang dat het aantal vliegbewegingen richting de 30.000 gaat, een veehouder aan de Schervenweg vreest dan ook dat zijn koeien in paniek gaan raken als er meer en zwaardere toestellen over zijn weilanden vliegen.

Helaas voor deze omwonenden is niet in het nieuwe Noord-Hollandse luchthavenregeling te regelen blijkt uit een uitspraak van de hoogste bestuursrechter die afgelopen dinsdag woensdag uitsprak deed in de zaak aangespannen door de omwonenden.

De uitspraak van de bestuursrechter houdt in dat eigenaar van het vliegveld Jaap van der Beek zijn vergunning blijft houden en er naast de eerdere MLA’s ook nu LSA’s en VLA’s gebruik mogen gaan maken van het vliegveld.

De hele uitspraak kunt u hier lezen

Totaal aantal keren gelezen: 75 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 2 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen

1 reactie

  1. 16 december 2022

    […] Dat meldt de site Medemblik Praat.  […]