Share

Omring zet vol in op verminderen energiegebruik en co2-uitstoot verlagen

MEDEMBLIK – Veel zorginstellingen in Nederland kampen door de torenhoge energieprijzen met grote financiële problemen. Om zoveel mogelijk energie te besparen doen veel zorginstellingen de thermostaat 1 á 2 graden lager en ook gaat de verlichting eerder uit.

Bij de Omring wordt de druk gevoeld op de organisatie en de financiële huishouding door de hoge energiekosten en de inflatie. In een reactie zegt woordvoerder Maureen Wijnschenk tegen deze website: “Bij Omring woont het merendeel van onze cliënten op onze zorglocaties en Omring is bij deze bewoners verantwoordelijk voor de energiekosten. Ook wij voelen meer druk op onze organisatie en financiële huishouding door de hoge energiekosten en inflatie.

Om zowel kosten te drukken als onze co2-uitstoot te verlagen, zetten we hard in op het verminderen van energiegebruik. Dit is ook één van onze speerpunten uit ons bestaande verduurzamingsbeleid. Dit doen we door het inzetten van energiebesparende maatregelen in de gebouwen en door medewerkers te inspireren om bewuster en slimmer om te gaan met energie. We organiseren daarom in de hele maand oktober een ‘energiestrijd’ met als doel om locatiemanagers, projectleiders en zorgmedewerkers bewust te maken van het huidige energieverbruik en de mogelijkheden om dit omlaag te brengen, op het werk maar ook thuis.

Onze energiestrijd is een bewustwordingscampagne met tips en trucs voor het verlagen van het verbruik op een simpele manier, mét behoud van comfort. Ook strijden de locaties tegen zichzelf: wie de grootste procentuele daling van het energieverbruik heeft in oktober 2022 ten opzichte van 2021 wint een mooie – duurzame – prijs.

We hopen in alle opzichten op een succesvolle campagne, maar onze bewoners, medewerkers en vrijwilligers ontvangen uiteraard de warmte die ze nodig hebben. Ook leven we mee met onze medewerkers die dezelfde druk thuis ervaren.

Omring is overigens 7 jaar geleden al begonnen met verduurzaming. Door onder andere de inzet van groene energie, duurzame vitale inzet van personeel, duurzaam bouwen, hergebruik en het tegengaan van verspilling.’ “

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen Heb jij een tip voor de redactie? Mail ons op redactie@medemblikpraat.nl