Nieuweboer zaalvoetballers/sters winnen weer, vrouwen staan zelfs bovenaan in de stand

WERVERSHOOF – Afgelopen week was het taak voor zowel de heren als vrouwen om hun goede overwinningen van de week ervoor een passend vervolg te geven. H1 mocht uit naar Volendam om daar het 3e te bestrijden, de vrouwen speelden thuis tegen Zeemacht 2. Voor de vrouwen een belangrijke wedstrijd om de koppositie te veroveren.

VR1 begon zoals zo vaak dit seizoen goed aan de wedstrijd, Madelon Broedersz scoorde de openingstreffer en Nieuweboer zette door. Ardine Tijsseling wist tweemaal het net doen bollen en bracht zo de stand op 3-0. Ook Leonie kon haar naam bijschrijven op het scoreformulier door de 4-0 binnen te werken. Zeemacht wist nog wel iets terug te doen door de 4-1 te maken, maar dit mocht niet baten voor de vrouwen uit Den Helder. Eva Woudenberg deed daarna nog een duit in het zakje door de vijfde en zesde treffer te scoren. Hiermee kwam de eindstand op 6-1 en staan de vrouwen van Nieuweboer nu bovenaan!

De heren trapten om 20.10 af in Volendam om zo hun overwinning van de week ervoor extra glans te geven. Het plan was duidelijk. Nieuweboer bleef geduldig aan de bal en verdedigend was het conservatief. Na een minuut of zes kreeg Jorren Grooteman pardoes de bal voor zijn voeten en hij promoveerde dit buitenkansje tot een doelpunt. De 1-0 voorsprong zorgde ervoor dat Nieuweboer meer overwicht kreeg, dit overwicht leidde tot een man meer situatie. Over meerdere schijven werd Koen Bakker vrijgespeeld en hij schoot de bal achter de keeper om zo op 2-0 voor te komen. Hiermee stond ook de ruststand op het bord en na de wissel ging Nieuweboer op nagenoeg dezelfde voet verder.

Vijf minuten in de tweede helft wist Stan Vertelman met een diepe bal Job Reus te bereiken, via hem kwam Jorren Grooteman vrij voor de goal en kon hij zijn tweede goal van de avond maken. In de minuut daarna zette Koen Bakker een actie op aan de zijlijn. Hij speelde een iemand voorbij en wist de bal door de schutterende keeper zijn benen te schieten, de stand kwam hierdoor op 4-0 voor Nieuweboer.

Volendam tapte nu uit een ander vaatje, via een afstandsschot kwamen zij op 4-1. Dit zorgde ervoor dat de Volendammers met een extra keeper gingen spelen. Zo wisten zij nog terug te komen tot 4-3, Nieuweboer hield stand door middel van goed keeper- en verdedigingswerk en kon de overwinning uit het vuur slepen.