Nieuweboer Heren 1 en Vrouwen 1 boeken een overwinning

WERVERSHOOF – Afgelopen week konden VR1 en H1 van Nieuweboer weer aantreden voor de competitie. De vrouwen speelden tegen Plein83 en de heren hadden V&S als tegenstander. Na het verlies van H1 was het zaak dat deze wedstrijd gewonnen werd, VR1 probeerde daarentegen de goede lijn door te zetten na de overwinning op Wartburgia.

H1 begon goed aan de wedstrijd en speelde geduldig op balbezit. Na wat kleine speldenprikjes kon in de achtste minuut Lex Verlaat de 1-0 binnentikken. Kort daarna kwam Nieuweboer op 2-0 doormiddel van Job Reus. V&S kwam er niet aan te pas en Nieuweboer bleef aandringen, alleen de laatste pass was niet altijd even zorgvuldig. Vanaf minuut 18 ging het lopen bij Nieuweboer en kwamen ze op een 8-1 voorsprong. Tim Broersen, Mike van Ammers en Lex Verlaat zorgden voor de Wervershoofse goals, terwijl V&S iets terugdeed via een vrije trap.

De 8-1 was ook de ruststand en daarom werd er ook gewisseld van kant. In de rust was het advies om rustig te blijven en te blijven voetballen. 1 minuut na rust scoorde V&S de 8-2 met een verrassende kopbal, vanaf de aftrap daarna sloeg Nieuweboer gelijk terug. Koen Bakker kon simpel uit de rebound binnen tikken na voorbereidend werk van Job Reus. Mike van Ammers wist in de 4e minuut na de wissel de 10-2 erin te schieten.

Hierna liet Nieuweboer de touwtjes wat vieren en kwam V&S terug tot de 10-3. Het slotakkoord was voor invaller Tim Broersen die met een leep stiftje de eindstand van 11-3 op het bord bracht. Een goede overwinning dus voor H1 waar verder op gebouwd kan worden.

Wederom winst voor de Dames 1

Vrouwen 1 die dit jaar in de hoofdklasse uitkomt wilde haar goede openingswedstrijd voortzetten tegen Plein83. In een wedstrijd die op en neer ging wisten de vrouwen goed te beginnen door goals van Ardine Tijsseling en Eva Woudenberg kwamen ze op 0-2 voorsprong. Hierna wist Plein83 de marge weer te verminderen tot 1. Ardine Tijsseling kon wat terug doen en de stand op 1-3 brengen. Plein83 werd wat beter en kon terugkomen tot een 3-3 stand.

Wederom Ardine zette Nieuweboer weer op voorsprong en daaropvolgend kon Madelon Keet de 3-5 maken. Plein83 zette toen echt aan en wist zelfs op een 6-5 voorsprong te komen. Nieuweboer schakelde ook een tandje bij en Leonie kon de gelijkmaker weer op het bord zetten.

Uiteindelijk werd de overwinning zelfs binnengesleept door Nieuweboer, Eva Woudenberg scoorde de 6-7 en daarmee was de wedstrijd dan ook afgedaan. Een uitstekende prestatie van de vrouwen!