Foto ter illustratie
Share

Nieuwe, dure, maatregel om jonge snelheidsovertreders in toom te houden

WEST-FRIESLAND – Jonge beginnende bestuurders krijgen met een nieuwe maatregel te maken, een verplichte maatregel die zij zelf moeten betalen. Deze maatregel, de ‘Lichte Educatieve Maatregel Gedrag (LEMG), komt naast de al bestaande ander maatregels zoals de EMA voor het rijden onder invloed, de LEMA voor lichte eerste vergrijpen en de EMG voor hufterig gedrag in het verkeer en te snel rijden.

De LEMG is speciaal voor bestuurders die voor het eerst een snelheidsovertreding hebben begaan van meer dan 50 tot 60 km/u binnen de bebouwde kom. Boven de 60 km/u komen ze automatisch met de EMG in aanraking. De LEMG gaat de overtreder bijna 700 euro kosten en moet verplicht worden gevolgd. € 433,00 opleggingskosten en daarnaast ook nog eens € 258,00 cursuskosten.

Wordt de cursus niet gevolgd dan gaat het CBR de rijbewijs van de jonge snelheidsovertreder ongeldig verklaren en wordt er een incassobureau ingeschakeld. Deze kosten moet u ook betalen. Als u vervolgens binnen drie jaar de cursus volgt en goed afrondt, kunt u een nieuw rijbewijs aanvragen bij de gemeente.

De politie verwijst de overtreders door naar het CBS die de maatregel gaat uitvoeren.

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen Heb jij een tip voor de redactie? Mail ons op redactie@medemblikpraat.nl