Share

Nieuw: Westfriese podcast Pratendevort

WEST-FRIESLAND – Westfries moet je praten en horen, vindt de stichting Creatief Westfries. Daarom werd op woensdagavond 7 september de eerste podcast in het dialect ten doop gehouden. Dat gebeurde in Hoogwoud tijdens een bijeenkomst met de schrijvers van de stichting. De podcast met als titel Pratendevort (al pratend) bestaat uit vijf onderdelen: een rijm, een verhaal, een liedje, een gesprek en een column.

Het Westfriese dialect is van oudsher een spreektaal. Het schrijven ervan kwam pas halverwege de vorige eeuw goed op gang. Inmiddels zijn er veel boeken verschenen evenals het kwartaalblad Skroivendevort.

Maar praten in het Westfries en daarnaar luisteren is minstens zo belangrijk om het dialect levend te houden en te bewaren. Vandaar dat het initiatief genomen is om een podcast te maken.

De podcast is te beluisteren via Spotify en ook via de website van het Westfries Genootschap: westfries genootschap/creatief West-Fries.

De eerste aflevering staat online, in oktober volgt de tweede en daarna komt er iedere twee maanden een nieuwe Pratendevort. De makers zijn Dita en Loek de Haan, Ina Broekhuizen en Tom Wester.

Totaal aantal keren gelezen: 74 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 1 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen