Naam Irene Schouten komt niet op gevel IJsbaan De Westfries Hoorn

ijsbaan

HOORN – Ondanks haar fantastische prestaties het afgelopen schaatsseizoen en de daarop volgend verzoek van de fractie van ÉÉnHoorn om IJsbaan De Westfries te hernoemen naar Irene Schouten IJsbaan heeft het college van Hoorn besloten hier geen gehoor aan te geven.

In een reactie op de schriftelijke vragen van ÉÉnHoorn schrijft het college: “Het college heeft grote waardering voor de unieke overwinningen van Irene Schouten dit schaatsseizoen. Schouten won drie keer goud tijdens de Olympische Spelen: op de 3 en 5 kilometer en op de massstart. Met ook nog een bronzen plak op de ploegenachtervolging was ze de meest succesvolle deelnemer van TeamNL Ze werd ook nog eens wereldkampioen allround en won drie titels tijdens de EK-Afstanden. Het was voor zowel haar als de sportfans een fantastisch sportjaar. Zij dient als voorbeeld voor de jeugd en als Westfriesland mogen we trots zijn om zo’n kanjer in ons midden te hebben.

Een ijsbaan koppelen aan een naam van een nog levend persoon past niet in het beleid omtrent vernoeming, maar is ook een risico. Het is en blijft een merknaam. Alles dat Irene Schouten in de toekomst doet, als sporter en als privépersoon, heeft dan impact op de ijsbaan. Los daarvan gaat het ook om herkenning van een merknaam en de tijd & geld die het kost om een merknaam op te bouwen.

De gemeenten in Westfriesland hebben gekozen voor “De Westfries”. De naam is daarmee een duidelijke link naar de regio en de mensen die er wonen en sporten. Met het pact van Westfriesland in het achterhoofd is de ijsbaan één van de zichtbare voorbeelden van de regionale samenwerking en het draagt tevens bij aan de profilering van regio Westfriesland. Wij zijn daarom voorstander deze link te behouden en geen naamsverandering van IJsbaan De Westfries aan de regio voor te stellen.”

Loading