Moskee Medemblik start inzamelingsactie voor goederen bestemd voor de aardbevingsslachtoffers in Turkije

MEDEMBLIK – Bijna 9000 lichamen zijn er nu al onder de puinhopen gehaald, de ravage is volgens getuigen niet in woorden te beschrijven. Maar er zijn ook lichtpuntjes, het Nederlandse USAR team heeft al 6 mensen levend onder de puinhopen weg te halen, en de reddings- en bergingsacties gaan het klokje rond door.

Maar in het gebied is een groot tekort aan alles, vooral aan kleding en tenten/bedden en houdbaar voedsel. Om die reden zijn de mensen van de Moskee in Medemblik ook een inzamelingsactie gestart en roepen iedereen op om als het mogelijk is goederen te doneren. De goederen kunnen worden afgegeven bij de Moskee in Medemblik.

Benodigdhedenlijst Aardbeving Turkije

Winterkleding voor volwassen en kinderen: (regen)jassen, schoenen, truien, broeken, handschoenen, sjaals/dassen, mutsen, sokken, ondergoed (geen gebruikte kleding ivm de hygiëne)

Overig: tenten, bedden/beddengoed, slaapzakken, dekens, kachels/verwarmers, gasflessen, thermossen, zaklampen, powerbanks, generatoren

Houdbaar voedsel (o.a. conserven), babyvoeding, luiers, schoonmaakspullen, maandverband

Voor onze Turkse lezers :

Türkiye’de Bulunması Gereken Deprem Listesi

Yetişkinler ve çocuklar için kışlık giysiler: (yağmurluk)montlar, ayakkabılar, kazaklar, pantolonlar, eldivenler, atkılar/kravatlar, şapkalar, çoraplar, iç çamaşırlar (hijyen nedeniyle kullanılmış kıyafet yoktur)

Diğer: çadırlar, yataklar/yatak takımları, uyku tulumları, battaniyeler, sobalar/ısıtıcılar, gaz şişeleri, termoslar, el fenerleri, güç bankaları, jeneratörler Bozulmayan yiyecekler (konserve ürünler dahil), bebek maması, bebek bezleri, temizlik malzemeleri, hijyenik havlular

Mallar Medemblik’teki Cami’de teslim edilebilir.

Loading