Mogelijk na 20 februari weer stakingen in het streekvervoer, werkgevers bieden 8%, bonden eisen 17% en betere werkomstandigheden

WEST-FRIESLAND – Vandaag was de laatste dag van de 5-daagse staking in het Streekvervoer. De bonden zeggen dat ruim de helft van het personeel in het streekvervoer het werk heeft neergelegd en zich heeft aangemeld als staker.

De bonden geven nu de werkgevers de kans t/m 20 februari om akkoord te gaan met de eisen van de bonden anders volgen na 20 februari wederom stakingen en dan mogelijk voor langer dan 5 dagen.

De werkgevers noemen de eis van 17% buiten alle proporties, en wijzen op de twee zware coronajaren en de fors hogere kosten voor o.a. brandstof. Als de werkgevers akkoord gaan dan zal dat direct te merken zijn aan de prijs van het kaartje voor het openbaar vervoer, die gaat dan met vele procenten stijgen.

Mochten de werkgevers en de bonden er niet uitkomen dan is de kans groot dat het kabinet gaat ingrijpen door met een bindend cao te komen voor de duur van of 1 jaar. In die tijd kunnen de werkgevers en de bonden dan verder onderhandelen over een nieuwe cao.

Loading