Minister Carola Schouten op bezoek bij WerkSaam ‘Ik vind het mooi om te zien dat talenten tot hun recht komen.’

HOORN – Op maandag 7 februari kwam minister Carola Schouten naar WerkSaam Westfriesland. Het nieuwe kabinet wil kennismaken met het werkveld en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ging in op de uitnodiging van directeur Marjolijn Dölle om een bezoek aan WerkSaam te brengen. WerkSaam kon als zichtbaar vooroploper in sociale zekerheidsland veel vertellen over de ontwikkelingen in het vakgebied.

Kijkje in de keuken

Minister Carola Schouten werd door Marjolijn Dölle en wethouder Kholoud Al Mobayed, voorzitter van het dagelijks bestuur van WerkSaam, rondgeleid in de organisatie. In een presentatie en in gesprek met medewerkers werd ingegaan op het ontstaan van WerkSaam en de regionale samenwerking op het gebied van werk, ontwikkeling en inkomen. Aan bod kwam onder meer de manier waarop WerkSaam beschut werk organiseert (onderdeel van de Banenafspraak) en hoe we maatwerk in begeleiding leveren. Ook kreeg de minister praktijkvoorbeelden gepresenteerd over Open Hiring: een succesvol instrument om personeel te werven. En over de aanpak van de Tozo, waarbij WerkSaam cliënten uit de uitkering opleidde. En ze zo een betaalde baan kon bieden als opstap naar een nieuwe carrière.

Enthousiasme, talent en trots

‘Mooi om te zien hoe de gemeenten hier samenwerken om iedereen een plek te geven’, zei de minister aan het einde van het bezoek. ‘Er wordt gelet op wat mensen kunnen en hoe het werk daar op kan worden ingericht. In plaats van andersom.’ Ook zag ze dat de medewerkers veel enthousiasme laten zien. ‘Zij zijn trots op wat zij doen en kunnen er ook veel over vertellen. Ik vind het mooi om te zien dat hun talenten zo goed tot hun recht komen.’

Marjolijn Dölle: ‘We zijn vereerd dat minister Schouten voor haar eerste werkbezoek aan een participatiebedrijf kiest voor WerkSaam. Het sterkt ons in onze overtuiging dat we gezien worden in het land. En de juiste dingen doen voor onze cliënten en medewerkers.’

Over WerkSaam Westfriesland

WerkSaam is een samenwerkingsverband op het terrein van ‘Werk en Inkomen’ van zeven Westfriese gemeenten. WerkSaam Westfriesland staat voor werk, ontwikkeling en inkomen. Wij begeleiden mensen naar de arbeidsmarkt. Wij geloven dat werken loont en gaan ervoor dat iedereen meedoet. WerkSaam maakt dit mogelijk door maatwerk te leveren op het gebied van arbeidsbemiddeling, arbeidsontwikkeling en inkomensondersteuning. Dit gebeurt samen met werkgevers en partners. WerkSaam kent de regio, regelgeving en weet wat werkgevers nodig hebben. Samen bijdragen aan een WerkSaam Westfriesland!

Meer informatie over WerkSaam vindt u op www.werksaamwf.nl.

Loading