Miniconcert leerlingen Ons Genoegen

fb0a87f3 976a 405e a392 949dabf9bfc3

WOGNUM – Woensdagavond werd in het Trefpunt een miniconcert gegeven met de 16 leerlingen ter afsluiting van het project Music4You. Zenuwachtig, want voor een heus publiek speelden ze voor het eerst mee in een orkest. Voor hun trotste ouders en de docenten Pieter Chattellon (sax), Britt van Es (koper) en Thijs Houtman (slagwerk) speelden de kinderen de Three Note Honk. Daarbij kregen ze ondersteuning van gevorderde muzikanten van Ons Genoegen uit het Brugorkest en het grote orkest.

De kinderen maakten een aantal weken kennis met verschillende blaas- en slagwerkinstrumenten. Nadat zij de theorie- en praktijklessen hadden gevolgd, ontvingen ze een diploma uit handen van wethouder Gerben Gringhuis:.‘Iedereen die een instrument bespeelt, ontwikkelt zijn hersenen nog beter dan alle andere kinderen’, zei de wethouder’.

Tot de zomervakantie kunnen de kinderen nog 3 lessen te volgen tegen een gereduceerd tarief. Daarna kunnen zij zich aanmelden voor vervolglessen via de MuziekUnie of Ons Genoegen.

“Er zit muziek in,” vertelt Wethouder Gerben Gringhuis. “Veelbelovende nieuwe muzikanten halen diploma ter afronding van het project Music4You van @onsgenoegenwognum. Ik hoop van harte dat alle deelnemers door blijven gaan met het beoefenen van een instrument.

Foto’s: Ons Genoegen

Loading