Middeleeuws Kampement bij Kasteel Radboud

MEDEMBLIK – Kom naar Kasteel Radboud en waan je in de middeleeuwen! Zaterdag 13 en zondag 14 augustus slaat de Hanzecompagnie zijn tenten weer op bij het kasteel. Tijdens dit Middeleeuws Kampement laten ze oude ambachten zien, zoals houtsnijwerk, borduren en smeden. Verder ontmoet je echte ridders!

De Hanzecompagnie

De Hanzecompagnie dankt zijn naam aan het middeleeuwse verbond van Hanzesteden, opgericht door de kooplieden. Dankzij die samenwerking konden de steden goed zakendoen en hun belangen verdedigen. De Hanzesteden waren rijk genoeg om ridders en soldaten in te huren. In de naam Hanzecompagnie zijn dan ook zowel de ambachten als de ridders vertegenwoordigd.

Het middeleeuws Kampement speelt zich af op het Kasteelplein en is vrij toegankelijk. Als je ook naar het museum wilt, raden we aan je tickets van tevoren te bestellen, zodat je zeker weet dat je naar binnen kunt.

Prijzen en reserveren museum

Toegangsprijzen museum Kasteel Radboud: Vanaf 13 jaar € 8,50 per persoon, kinderen van 5 t/m 12 jaar € 5,50 per kind. Kinderen t/m 4 jaar mogen gratis naar binnen, net als Museumkaarthouders.

Kijk voor meer informatie en tickets op kasteelradboud.nl/activiteiten

<

Loading