Share

Medemblikker krijgt hogere straf dan geëist, de man veroorzaakte onder invloed een ongeval waarbij 2 zwaargewonden vielen

MEDEMBLIK – De 30-jarige Johannes M. uit Medemblik die met lachgas op op 23 april 2020 een zwaar ongeluk veroorzaakte in Middelie krijgt een zwaardere straf dan de eis. De man reed onder invloed in op een wagen van wegwerkers, terwijl kilometers lang al duidelijk moest zijn dat op de N247 richting Edam een wegafzetting was. Zijn medepassagier en een wegwerker raakte ernstig gewond en ook J.M. zelf raakte gewond door het ongeluk.

De rechtbank vindt bewezen dat de man roekeloos heeft gereden en onder het rijden ook lachgas gebruikte, dat hem werd aangereikt door zijn bijrijder. M. krijgt een jaar gevangenisstraf, waarvan de helft voorwaardelijk. Ook mag hij drie jaar lang geen auto besturen van de rechtbank. De eis in deze zaak was een gevangenisstraf van een half jaar, waarvan twee maanden voorwaardelijk plus een rijverbod van twee jaar.

Lees ook: Medemblikker hoort 4 maanden cel eisen voor inrijden op wegwerkers

Roekeloos rijden is het ergste vergrijp dat de Wegenverkeerswet kent. De rechtbank hield er rekening mee dat de man veel te hard reed, alle borden en waarschuwingslichten negeerde en onder invloed achter het stuur was gekropen. De Medemblikker zat destijds in een moeilijke periode in zijn leven, vertelde hij twee weken terug tijdens de behandeling van zijn strafzaak.

De man zei toen dat hij veel spijt heeft. De wegwerker liep een whiplash op, ondanks dat de wagen waarin hij zat achter een soort groot stootkussen had. De passagier van M. had een gebroken heup en loopt nog steeds heel slecht. De wegwerker kon lange tijd niet werken. Hij dacht erover om ander werk te zoeken, ook voor zijn gezin. De man heeft last van angst als hij aan de weg bezig is vanwege onverantwoordelijke weggebruikers die langs hem scheuren.

De rechtbank vindt het rijgedrag van de Medemblikker enorm kwalijk en levensgevaarlijk.

Totaal aantal keren gelezen: 68 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 2 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen