Share

Medemblikker aangehouden, verdacht van brandstichting woning Amsterdam

MEDEMBLIK – Een 31-jarige man uit Medemblik is vorige week aangehouden in zijn woning op verdenking van brandstichting bij een woning in Amsterdam. De brand sloeg over naar de woning en veroorzaakte zoveel rook dat de straat blauw stond.

Rond 23.35 uur kregen de hulpdiensten de melding van een uitslaande brand binnen. Ter plaatse zagen de hulpdiensten dat de brand in de tuin woedde, maar dat er ook veel rook uit de woning kwam en de gehele straat blauw stond. De bewoners waren al buiten en één van hen moest door ambulancepersoneel worden aangekeken. Deze bewoner hoefde uiteindelijk niet mee naar het ziekenhuis. De brandweer had de brand snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat deze en omliggende woningen behoorlijke schade opliepen.

Aanhouding

De politie verrichte onderzoek en kwam daarbij een 31-jarige man uit de gemeente Medemblik op het spoor. De verdachte werd rond 05.00 uur in zijn woning aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hoe de brand exact is ontstaan en wat de rol van de verdachte is, wordt door de politie onderzocht. 

Totaal aantal keren gelezen: 318 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 1 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen