‘Medemblik, wanneer nemen jullie onze klachten eens serieus’ zegt boze inwoner van Twisk. Ga die 30km/u eens echt handhaven

TWISK – Wie tijdens de spits in Twisk is zal merken dat er op de Dorpsweg stukken sneller wordt gereden dan de maximale snelheid van 30km/u die is toegestaan, dit tot grote ergernis van een briefschrijver uit Twisk, die de ergernissen op papier heeft gezet een aan de gemeenteraad van Medemblik stuurde.

In de brief schrijft de boze Twisker: “Ik heb begrepen dat er een plan komt tav het storend verkeer in Twisk. Het is vind ik onbegrijpelijk dat er niet wordt gehandhaafd in de 30 km zone in Twisk, op de Dorpsweg. In de spits, in de ochtend rond 7 uur en in de avond rond half zes, wordt er behoorlijk hard gereden. Onder het mom dat in een beschermd dorpsgezicht, er niet gehandhaafd kan worden, omdat de weg niet ingericht kan worden voor een dertig km zone, is het in de spitsuren afwachten tot er iets gebeurd.

In ieder geval zijn de katten hier in Twisk het slachtoffer van te hard rijden, misschien later wel een kind. Ik heb begrepen dat aankomend jaar in Amsterdam, in de gehele bebouwde kom een dertig km zone komt voor auto’s, dus inclusief handhaving.

Mijn vraag is ; waarom zou dat dan in Twisk ook niet kunnen? Het niet handhaven, is blijkbaar niet verbonden met het beschermd dorpsgezicht, maar kan dus door de gemeente zelf bepaald worden. Ik hoop dat gemeente Medemblik dit probleem nu eindelijk een keer serieus neemt.

Uit meerdere kernen binnen de gemeente Medemblik neemt de roep om meer 30km/u zones toe. Zo wil de Dorpsraad in Abbekerk ook oplossingen zodat de groep die lak hebben aan 30km/u zones wel langzamer moeten rijden.

Opvallend is dat vele onderzoeken blijkt dat vooral de inwoners van een kern juist diegene zijn die te snel rijden in gebieden waar 30, of 50km/u mag worden gereden. Veelal is de smoes dat zij de straat zo goed kennen en weten wat ze doen.

Lees ook: Dorpsraad Abbekerk-Lambertschaag: maak ‘auto te gast’ straten

Loading

One thought on “‘Medemblik, wanneer nemen jullie onze klachten eens serieus’ zegt boze inwoner van Twisk. Ga die 30km/u eens echt handhaven

  1. J. De Vries 30 januari 2023 at 15:12

    Handhaven in een 30 km gebied gebeurt alleen als het helemaal ingericht is. Alleen een bordje en een wegversmalling is niet genoeg. Blijkbaar is dat een probleem in een beschermd dorpsgezicht (wat een gemeente niet zelf instelt, dat komt vanuit het ministerie),Handhaving in 30 km gebied dat niet is ingericht doet Justitie niet (landelijk zo vastgesteld). Handhaven als het gebied wel goed is ingericht kan wel, maar de ervarjng leert dat dit ook maar zelden wordt gedaan, zeker niet regelmatig. En boa’s mogen op rijdend verkeer niet bekeuren helaas, zou mooi zijn als dat veranderd werd.!

Comments are closed.