Share

Medemblik komt met subsidie voor huiseigenaren die van het aardgasnet af willen

MEDEMBLIK – De gemeente Medemblik komt met een subsidie voor particuliere huiseigenaren die hun huis of appartement van het aardgasnet willen afhalen en overgaan op een andere manier om hun huis te verwarmen.

Huiseigenaren kunnen maximaal 4000 euro subsidie krijgen en eigenaren van appartementen maximaal 2000 euro. De gemeente Medemblik laat weten dat de subsidie niet is om bijvoorbeeld zonnepanelen aan te schaffen of om de woning/appartement te isoleren.

Ruim 100 woning,- en appartementen eigenaren kunnen subsidie aanvragen, in de subsidiepot zit 50.000 euro. De subsidie wordt éénmalig verstrekt.  Mocht de aanvrager voor dezelfde voorziening of maatregel ook in aanmerking komen voor een andere subsidie dan wordt de hoogte van de subsidie zodanig vastgesteld dat de totale subsidie niet meer bedraagt dan 100% van de werkelijke kosten.

Om in aanmerking te komen voor deze subsidie moet de woningeigenaar / appartement eigenaar de aanvraag voor 1 januari 2023 hebben ingediend waarbij een bewijs van de netbeheerder moet worden meegestuurt waarin staat dat de woning/appartement van het aardgasnet is afgesloten.

 

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen Heb jij een tip voor de redactie? Mail ons op redactie@medemblikpraat.nl