Share

Medemblik komt met maatwerk afvalstoffenheffing voor mensen met medische indicatie en medisch afval

MEDEMBLIK – Het college van de gemeente Medemblik komt met een voorstel richting de gemeenteraad om maatwerk voor inwoners met medisch afval te gaan invoeren. Deze groep mensen krijgen dan een bijdrage in de afvalstoffenheffing van 55 euro per jaar. Het college is van mening dat deze groep mensen niet gestraft mag worden om iets waar zij geen hand in hebben.
Afgelopen 1 januari is ook in de gemeente Medemblik het nieuwe recycle-tarief ingegaan dit om mensen meer bewust te maken van het scheiden van afval. Wie minder restafval aanlevert betaalt automatisch een lager afvalstoffenheffing.
Mensen met een medische indicatie en inwoners met medisch restafval worden nu hard gestraft omdat zij afval produceren waar zij niets aan kunnen doen en ook niet kunnen scheiden. Om deze groep mensen nu tegemoet te komen heeft het college besloten om een tegemoetkoming van 55 euro voor 2022 in te voeren.
 

Totaal aantal keren gelezen: 44 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 1 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen

1 reactie

  1. 10 november 2022

    […] Medemblik komt met maatwerk afvalstoffenheffing voor mensen met medische indicatie en medisch afval […]