Share

Medemblik gaat de Pletering, De Zoutman, Doctor Mulderstraat en Woudrust in Oostwoud reconstrueren

OOSTWOUD – Om aan de huidige landelijke richtlijnen voor veiligheid en leefbaarheid te voldoen, is meer ruimte nodig voor de weginrichting en nutsvoorzieningen dan er nu beschikbaar is. Deze extra ruimte wordt verkregen door in gebruik gegeven stukjes grond terug te nemen van de bewoners.

De betreffende bewoners hebben eind oktober 2022 een brief ontvangen die de gebruikersovereenkomsten ontbindt per 1 januari 2023. Het voornemen om de stukjes tuin terug te nemen is al lange tijd bekend in de buurt en ook verwerkt in het door het college vastgestelde ontwerp. Het ontbinden van de overeenkomsten brengt met zich mee dat de stukjes tuin leeggemaakt moeten worden door de bewoners.

Waar gemeentelijke bomen staan in deze stukjes tuin, verzorgt de gemeente de kap van deze bomen. Vanaf februari 2023 gaat de schop in de grond en wordt er in de wijk gewerkt aan het vervangen van gas, water, elektra, riolering, verharding en groen. Ook wordt er glasvezel aangelegd.

Totaal aantal keren gelezen: 103 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 2 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen

1 reactie

  1. 18 november 2022

    […] Lees ook: Medemblik gaat de Pletering, De Zoutman, Doctor Mulderstraat en Woudrust in Oostwoud reconstrueren […]