0
  • 20230312_224546
    Foto aangeleverd
  • 20230312_003800
    Foto aangeleverd
Share

Medemalaca Vocali stijgt boven zichzelf uit met ‘Tango in de Bonifaciuskerk’

MEDEMBLIK – Wie had dát gedacht … tango dansen in de (Bonifacius)kerk afgelopen zaterdagavond 11 maart: een volle zaal met publiek dat ademloos naar het kampioenspaar tangodansen keek en tegelijkertijd luisterde naar de zoetgevooisde klanken van het vermaarde Pieter Backer orgel. Zelfs de organist was in beeld zodat je een kijkje kreeg in het vliegensvlugge handen-, knoppen- en voetenwerk. Een primeur in de Bonifaciuskerk!

Het concert, met voor de pauze overwegend muziek van Astor Piazzolla (die van “de traan van Maxima”), werd geopend met Libertango, uitgevoerd door 11 strijkers en Simone van der Weerden op bandoneon; heerlijk ritmisch werk waarmee de sfeer getekend was. Haar solowerk Ché Bandoneon voegde daar nog een typisch Zuid-Amerikaanse stemming aan toe.

Waar het om ging was het jaarconcert van Medemalaca Vocali: met zo’n 85 koorleden stond het na de pauze in de hoofdrol met een uitvoering van de Misatango van de Argentijnse componist Martin Palmeri, begeleid door de 11 strijkers, de bandoneoniste en “swingend” spelende pianiste Deborah Pardy. Bijzonder was de stem van de jonge Spaanse sopraan Paula Duarte, warm en emotievol. De Misatango is een uitdagend ritmisch werk waar dirigent Jan Laan duidelijk lol in had om het in goede banen te leiden met fuga’s en al. Prachtig om die mannen- en vrouwenstemmen soms om de beurt hun partij te horen zingen en die dan uiteindelijk weer bij elkaar komen met een overtuigend, magisch mooi  en zacht “Pacem”.

Medemalaca Vocali kan terugkijken op een verrassend en boeiend concert !

Totaal aantal keren gelezen: 314 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 1 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen

Reageer op dit bericht