Share

Marees Abbekerk opent het station met stuntaanbieding, van 13 t/m 17 oktober tanken met 25 eurocent korting

ABBEKERK – Het werk is klaar, het tankstation langs de A7 bij Abbekerk is omgebouwd van TinQ naar Aral Marees en zal donderdag officieel van start gaan. Marees gaat dit doen door 5 dagen lang 25 eurocent korting te geven op de huidige brandstofprijzen.

Leoniek Hendriks van Marees zegt in een reactie tegen deze website dat een waterstofinstallatie nog niet in de planning zit, waterstof tanken blijft voor nu alleen nog mogelijk bij het tankstation van Avia XPress in Kolhorn. Wel komt het revolutionaire HVO100, een met waterstof behandelde hernieuwbare dieselbrandstof beschikbaar bij het nieuwe tankstation. Volgens Marees zorgt deze nieuwe brandstof ervoor dat de uitstoot van CO2 tot wel 90% kan worden gereduceerd. Marees zal naast het station langs de A7 deze brandstof ook op de tankstations bij De Stolpen, Hoorn en Den Oever gaan verkopen.

Doordat Neste MY Renewable Diesel een vergelijkbare chemische samenstelling heeft als fossiele diesel, kan deze direct worden bijgetankt in elk dieselvoertuig, in elke dieselmotor.

Juist dit jaar bestaat Marees en Kistemaker B.V. zoals het bedrijf officieel heet 100 jaar en ziet het tankstation als bekroning op 100 jaar hard werken.

Totaal aantal keren gelezen: 44 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 1 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen