Share

Lidl stopt per direct met verkoop rookwaren

ANDIJK – Met deze stap loopt Lidl vooruit op het verbod dat in 2024 ingaat, vanaf 2024 mogen supermarkten geen rookwaren meer verkopen als onderdeel van het Nationaal Preventieakkoord dat in 2018 al is aangekondigd.

De woordvoerder van Lidl laat in een reactie aan de redactie weten weten dat toen in 2018 bekend werd dat rookwaren vanaf 2024 verboden zouden worden om te verkopen in supermarkten zijn wij al direct aan de slag gegaan en de verkoop gefaseerd afgebouwd. Omdat deze afbouw voorspoedig liep is er besloten om per direct alle rookwaren uit de winkels te halen en volledig te stoppen met de verkoop van rookwaren.

Het KWF liet weten blij te zijn met deze stap van de Lidl en roept de overige supermarktketens op om de stap van de Lidl te volgen en per direct te stoppen met de verkoop van rookwaren in hun supermarkten.

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen Heb jij een tip voor de redactie? Mail ons op redactie@medemblikpraat.nl