Lezing in Oorlogsmuseum Medemblik over West-Friesland tijdens de Tweede Wereldoorlog

MEDEMBLIK – Na een succesvolle eerste lezing over de Luchtoorlog boven West-Friesland, staat de volgende lezing alweer in de planning. Tijdens deze lezing zullen twee sprekers u meenemen in de lokale gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog met behulp van divers (origineel) beeldmateriaal.

Jan Osinga met geheime foto’s van zijn vader

De eerste lezing wordt gegeven door Jan Osinga. Zijn vader maakte tijdens de Tweede Wereldoorlog honderden foto’s van de oorlogstijd in Hoorn en omgeving. Zijn zoon Jan neemt jullie mee in het verhaal hoe zijn vader in het geheim al deze zeer kwalitatieve foto’s heeft gemaakt en vertelt de bijzondere verhalen achter de gemaakte foto’s. Daarna volgt er een pauze met de mogelijkheid tot een drankje.

Corien Hielkema over het Joodse Werkdorp in de Wieringermeer

Na de pauze wordt de tweede lezing gegeven door Corien Hielkema. Zij is actief vrijwilliger van Stichting Joods Werkdorp Wieringermeer en neemt jullie mee in het verhaal achter deze lokale geschiedenis. In 1934 werd in de net droog gelegde Wieringermeer in Slootdorp een werkdorp gebouwd dat bedoeld was als opvang voor jonge Joodse mensen die uit Duitsland en Oostenrijk vluchtten voor het opkomende Nazi regiem. In maart 1941 werd het Joodse Werkdorp door de bezetter ontruimd. Kom jij ook om over deze lokale geschiedenis te horen?

Reserveer snel je ticket door te mailen naar: lars@oorlogsmuseummedemblik.nl

Inloop in het museum is op 29 juli vanaf 19:15 mogelijk. De lezing begint om 20:00 en bestaat uit twee keer 45 minuten met tussendoor een pauze van 20 minuten. Een kaartje kost €10 per persoon en deze opbrengsten komen geheel ten goede aan de stichting. Het adres van het Oorlogsmuseum is Zeldenrust 5, 1671GW in Medemblik. Let op: vol = vol.

Loading