Share

Leerlingen RSG Wiringherlant krijgen les in geldzaken, veel jongeren kampen met schulden

WIERINGERWERF – Tegenwoordig hebben veel jongeren ouder dan 18 jaar schulden. Jongeren die in de schulden terechtkomen, missen vaak de financiële ervaring om met geld om te gaan. Om schulden tegen te gaan, worden er sinds kort lessen over geldzaken gegeven op het RSG Wiringherlant. Door deze lessen te geven hoopt Hollands Kroon jongeren goede financiële kennis aan te leren.

Lessen gegeven door professionals

De lessen zijn voor de leerlingen van klas 1/m 4 van RSG Wiringherlant. De lessen worden gegeven door professionals uit het werkveld. Dit zijn jongerenschuldhulpverleners en budgetcoaches. Ook staan jongeren die zelf schulden hebben voor de klas. Zij leggen uit wat schulden met je doen.

Onderwerpen waar de jongeren les over krijgen

De onderwerpen van de 6 lessen zijn de belangrijkste oorzaken waardoor jongeren de meeste schulden maken:

  • Wat verandert er als je 18 bent en mobiele telefonie (contracten)
  • Boetes
  • Fraude
  • Zorgverzekering
  • Studiefinanciering en OV-reisproduct
  • Incassotraject

Proef

Het gaat om een proef. Na de 6 lessen kijken we met RSG Wiringherlant of de lessen voortaan ieder schooljaar worden gegeven.

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen Heb jij een tip voor de redactie? Mail ons op redactie@medemblikpraat.nl