Share

Kruising N239 Agriport kan niet veel meer verkeer verwerken, komst nieuwbouwwijk Molenblik nog onzeker.

MEDEMBLIK – De komst van de nieuwe woonwijk Molenblik in Medemblik is nog niet 100% zeker. De gemeente Medemblik en de provincie zijn aan het overleggen hoe de nieuwbouwwijk toch doorgang kan vinden. Om de wijk te realiseren moet er een oplossing komen voor het extra verkeer richting de A7 en vanaf de A7 richting Medemblik.

Annette Wammes van de gemeente Medemblik zegt in een reactie tegen deze website over de ontstane situatie: “De provincie Noord-Holland heeft voor de kruising op de N239 bij Agriport een reconstructie en vergroting van de capaciteit in het vooruitzicht. De kruising ligt op de grens tussen Hollands Kroon en Medemblik en loopt tegen de grens van zijn capaciteit aan. De provincie vindt dat een grotere belasting van dit kruispunt onwenselijk en verkeersonveilig is.

Reconstructie kruispunt Agriport

Dit afgelopen voorjaar heeft de toenmalige wethouder van Medemblik, Andrea van Langen overleg gevoerd met de gedeputeerde Olthoff over het belang van het realiseren van Molenblik in Medemblik. Ook de provincie onderstreept het belang van de voortgang van Molenblik.

Naar aanleiding van dit overleg vindt er op dit moment overleg plaats met de provincie over het tijdelijk anders leiden van het (extra) verkeer dan via het bewuste kruispunt, tot het moment dat de provincie de reconstructie gereed heeft. Daarmee zou de woningbouw op Molenblik toch doorgang kunnen vinden,” aldus Annette Wammes van de gemeente Medemblik

Op de voormalige weeshuisgronden zal in de nabije toekomst een nieuwe woonwijk worden gebouwd

Totaal aantal keren gelezen: 147 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 1 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen

1 reactie

  1. 13 oktober 2022

    […] ook: Kruising N239 Agriport kan niet veel meer verkeer verwerken, komst nieuwbouwwijk Molenblik nog […]