Koud winterweer met kans op een bui en gladheid

WEST-FRIESLAND – Vanochtend is het half bewolkt en komt er vooral in het noordelijk kustgebied een enkele bui voor met regen, hagel of (natte) sneeuw. Er is daar kans op gladheid, mogelijk ook door ijzel. Boven land staat weinig wind. In de kustgebieden komt de wind uit een noordwestelijke richting en is vrij krachtig of krachtig, windkracht 6.

Vanmiddag is er af en toe zon en komt er vooral in het noorden en westen een enkele bui voor met regen, hagel of (natte) sneeuw. Er is kans op gladheid. De middagtemperatuur loopt uiteen van iets boven het vriespunt in het zuidoosten van het land tot 5°C aan zee. Er staat weinig wind. In de kustprovincies komt de wind uit het noordwesten en is aan zee af en toe krachtig, windkracht 6.
Vanavond zijn er opklaringen en komt er vooral in de noordwestelijke helft van het land een enkele winterse bui voor. Het kan glad worden als gevolg van bevriezing van natte weggedeeltes en winterse neerslag. De wind is zwak tot matig uit een noordelijke richting, langs de kust is de wind vrij krachtig.

Komende nacht is er vooral in het oosten kans op een enkele winterse bui. Verder kan het op veel plaatsen glad worden door bevriezing van natte weggedeelten. De minimumtemperatuur loopt uiteen van rond het vriespunt vlak aan zee tot -7°C in het oosten van te land. Er staat weinig wind, langs de kust staat eerst nog een vrij krachtige wind uit het noordoosten.

Morgenochtend blijft het vrijwel overal droog. Op veel plaatsen is het bewolkt, in het noorden en westen is er ook af en toe zon. Plaatselijk is het nog glad. De wind is zwak tot matig en komt uit een noordelijke richting.

Morgenmiddag is het in het oosten bewolkt, elders zijn er perioden met zon. Het blijft droog. De temperatuur komt op veel plaatsen iets boven het vriespunt. Er staat weinig wind

Morgenavond blijft het droog. In het zuidoosten is het nog bewolkt, elders zijn er opklaringen en is er kans op mist. Ook kan er weer gladheid ontstaan. Er staat weinig wind. (Bron: KNMI)

Loading