Kou deert marathonschaatster Beau Wagemaker niet tijdens de wedstrijden in Zweden

HOOGKARSPEL – Vorige week reisde het schaatspeloton af naar Luleå in Zweden voor natuurijswedstrijden. Donderdag werd Grandprix 4 verreden over 80km. Zaterdag was Grandprix 5 over 40km en Zondag de 6e/Finale Grandprix over 100km. Bij aankomst was het erg koud, er stond -19 op de thermometer. Tijdens de wedstrijden ging de temperatuur omhoog naar rond de -10.

Voor Medemblik Praat hield zij een blog bij

Het verslag van Beau:

Donderdag startten we om 10:00. Het duurde lang voordat het peloton echt in actie kwam. Ik was attent, maar tactisch in de laatste ronde verkeerd gedacht en daardoor de kopgroep van 5 personen gemist (we reden een ronde van 7km). In het peloton was het erg dringen voor de beste positie. Helaas zat ik net verkeerd en een beetje opgesloten. Ik kwam in totaal als 15e over de streep.

De rustdag was voorbereiden op de wedstrijden die in het weekend volgden. Naast goed eten was het, voeding voorbereiden voor tijdens de wedstrijden, losfietsen op de spinningsfiets, schaatsen slijpen, tactiek bespreking en goed rusten.

Zaterdag begonnen we om 11:20. Gelijk vanaf de start ging het hard. We reden dan ook dik 35km/u gemiddeld. Ik zat nu wel in de kopgroep en we bleven met 4rijdsters weg. Bij de laatste bocht begon ik de sprint en alleen Ineke Deden kwam me nog voorbij. Dit betekende een super mooie 2e plaats :).

Zondag was de start al om 8:00. Vanaf het begin zat er al tempo in het peloton en waren er verschillende demarrages. Met nog zo’n 25km te gaan ontstond er een kopgroep van 8 meiden, waaronder ikzelf.

De samenwerking was niet optimaal in de kopgroep, maar we kregen wel de ruimte en hadden een mooie voorsprong opgebouwd. Bij de laatste ronde werd er veel naar elkaar gekeken.

Ik zat bij het laatste deel goed gepositioneerd en kon een goeie sprint rijden wat wederom resulteerde in een podiumplek. Dit maal 3e.

Door deze uitslagen en de Grandprix wedstrijden op de Weißensee ben ik ook nog 2e geworden in het eindklassement.

Het was voor mij een lastig seizoen, maar ik ben super blij dat ik het zo vet heb af kunnen sluiten.

Als toetje rijden we 11 maart nog de finale cup wedstrijd in Leeuwarden. Ik ben ook m’n vriend, ouders, familie, trainer, teamgenoot, andere personen die mij helpen en uiteraard sponsoren erg dankbaar voor hun steun.

Het wordt vaak onderschat wat voor invloed de omgeving kan hebben op prestaties.

Loading